DVB


Koepelorganisatie VRT wil afschakeling FM
2BGM: Transmissie 2 / 2014_2015 / Laatste aanpassing op 2015-05-14.

  De European Broadcasting Union (EBU) is voorstander van een duidelijke uitstapdatum voor FM-radio, om het gebruik van het DAB+ (Digital Audio Broadcasting) aan te moedigen. Dat bleek donderdag in de eerste hoorzitting in het Vlaams Parlement over de nieuwe beheersovereenkomst voor de openbare omroep.

  De EBU overkoepelt de openbare tv- en radiozenders in 56 landen. Directeur-generaal Ingrid Deltenre ging donderdag onder meer in op de technologische vooruitgang in de sector. ‘Zo geloven wij in digitale radio, of DAB+’, zei ze. ‘Er zijn veel meer frequenties beschikbaar, de antennes zijn goedkoper en ze verbruiken minder stroom.’ Volgens haar is er een belangrijke rol weggelegd voor de openbare omroep in de promotie van DAB. ‘Commerciële radio’s zijn geen voortrekkers, net omdat er meer frequenties beschikbaar komen en ze dus meer concurrentie krijgen.’

  Openbare omroep

  De openbare omroep kan zorgen voor een aantrekkelijk aanbod, maar daarnaast is ook een duidelijke datum nodig waarop FM-radio definitief uit de ether wordt gehaald. ‘Anders is er bij de consumenten onvoldoende stimulans om de nodige apparaten aan te kopen’, zei Deltenre. Noorwegen kondigde vorige maand als eerste land ter wereld aan dat de FM-uitzendingen stoppen, in 2017.

  VRT is een voorbeeld

  De EBU toonde zich donderdag lovend voor de Vlaamse omroep. ‘De VRT investeert bijna zijn volledige budget in lokale content en is essentieel voor de pluraliteit en de diversiteit van de informatie’, zei ze in het Parlement. ‘De Vlaamse omroep is een voorbeeld van hoe je met weinig geld goede programma’s maakt. Wij sturen veel landen naar Vlaanderen door om er te leren.’

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20150507_01668488?SI vs. PSI
2BGM: Transmissie 2 / 2016_2017 / Laatste aanpassing op 2017-06-05.

is PSI hetzelfde als SI? Ik kan kan namelijk wel iets vinden over Program-Specific Information op het net wat lijkt op wat er in de cursus staat, maar vind bij Service Information meer overkoepelende zaken terug.

Neen, deze zijn niet identiek.
Kijk ook op: http://www.headendinfo.com/psi-si-tables/